Föräldrar

Vet du vad dina barn gör framför datorn?

 
Vill du veta hur datorspelet Conter-Strike Global: Offensive fungerar? Visste du att man kan enkelt titta på e-Sport idag och att detta är ett enkelt sätt för föräldrar att umgås med barnen.

Mina erfarenheter

Här kommer lite sammanfattande text hur det var för mig att växa upp som gamer, hur dessa problem kan hanteras med dagens teknik samt hur enkelt det är att titta på e-Sport idag.

När jag växte upp så satt jag och min far alltid och kollade på Real Madrids fotbollsmatcher på helgerna, det var ett sätt för oss att umgås.

Jag önskar mina föräldrar hade kunnat finnas där för mig i datorvärlden, precis som de kunde i vanliga livet. Det är viktigt att kunna stötta barn i sina intressen, varesig det är musik, fotboll eller datorspel. Som förälder kan det ibland vara svårt att sätta sig in i sina barns intressen, det kan jag hjälpa till med. Jag har erfarenhet hur det är att vara på barnens sida och hur det är att inte bli förstådd och accepterad i sitt engagemang för sitt spelande, och jag är därför mån att du som förälder ska förstå vad ditt barn faktiskt håller på med. Jag kan med mina kurser ge dig en inblick i vad CS är och hur det skulle kunna vara bra, lärorikt och utvecklande för ditt barn. Datorspel är inte bara dåligt! En bra förälder är stöttande, men sätter också gränser. Men hur ska du kunna sätta gränser om du inte vet vad ditt barn håller på med?

Dagens samhällsproblem

Problemet idag är att föräldrar inte har en aning om vad spelen handlar om eller vad de går ut på. Att försöka hänga med i en professionell match är väldigt svårt och det går väldigt fort samtidigt det är många nya ord, det är egentligen omöjligt att förstå någonting.

Datorspel på professionell nivå är väldigt komplex, det är genomtänkt och mycket svårbegripligt för en som inte spelar. Bakom varje taktiska drag lagen gör så ligger det väldigt mycket tanke bakom. Detta gör också att det inte är så lätt att bara sätta på TVn och titta på e-Sport match och samtidigt se det som ett nöje.
e-Sportens utan tvekan största utmaning är att få så mycket folk som möjligt att förstå spelen.

Vill man kolla på e-Sport idag är det väldigt enkelt tillskillnad för några år sedan, idag finns livestream mer eller mindre dygnet runt på www.twitch.tv, där kan man följa professionella ligor, LAN-events, mindre cuper, man kan till och med se när sitt barn spelar(om de nu väljer att streama).

Visste ni att?

e-Sport är oerhört STORT! Förra året var det 205 miljoner som tittade eller spelade e-Sport, bara de fyra största spelen inom e-Sport hade en prispool på över 650 miljoner. Utvecklingskurvan för e-Sport var 21 procent förra året, med detta menar jag att, e-Sport är här för att stanna. Ni föräldrar som inte engagerar er i ert barns tv-/datorspelande riskerar att hamna bakom i utveckling och missa mycket kvalitétstid med era barn/barnbarn. Om du har ett barn/barnbarn som spelar mycket, försök stötta barnet och försök förstå e-Sporten.