Konflikt i Norska mästerskapsmatch mellan Norse vs BX3, Zyppe fuskanklagad

Hello everybody,

TLDR; zEVES föreslår till administratörer att vi ska spela utan klient, eftersom ESEA är nere. Vi vinner matchen. zEVES går tillbaka på hans ord och vägrar att låta oss att vinna eftersom han tror Zyppe fuskade. zEVES kräver omspel på klienten och admin tar zEVES sida, detta på grund av regler som säger att vi måste använda ESEAs anticheat även om zEVES förslagit att spela utan antifusk.

Mitt namn är Samuel “Zyppe” Martinsson, jag har spelat CS sedan ungefär 15 år tillbaka, jag har bland annat spelat i klaner som H2K-Gaming, Begrip, Lemondogs, playzone tillsammans med spelare som SpawN, Fisker, vilden, pronax, Xizt, BARBARR, moddii, pita. Detta under Counter-Strike 1.6 eran.
Jag har spelat omkring 2000 timmar i CS:GO också, där jag representerat klaner som BX3 (en norsk organisation) och Iskold (Jumpy, BARBARR, moddii, REASTEN). Jag bedriver även ett företag kallat ”ZyppeCSGO” med inriktning på Counter-strike: Global Offensive.
Nu till mitt problem, under lördagen spelade jag med mina gamla lagkompisar i BX3(m1kkis, maak, hk0n och neto), vi spelade ett kval till första säsongen av ”Nordic Championship” (https://nc.dreamhack.com/championship/). Vinnaren av detta kval får representera sitt land vid slutturneringen, där finalen kommer spelas på Dreamhack Winter. Vi spelade det Norska kvalet som ESEA arrangerade. Till en början vann vi våra inledande matcher och kom till winnerbracket final mot ”Norse”(zEVES, becker, cENTRYZ, cromen och ztk). Vi förlorade matchen. Däremot vann vi Lowerbracket finalen och vi spelade huvudfinal igen mot Norse som hade övertag med 1-0 i kartor.

Här börjar första problemen, själva turneringen i sin del är försenad enormt mycket och precis innan vi ska börja spela så får ESEA problem med sina serverar. Efter vi har väntat i omkring 1 timme, utan att någon får svar från admin med en speciell tid så bestämmer zEVES från Norse att ta allt i egna händer.
Han skriver till admin:

” [19.47.07] Morten Vollan: and we play at 20.00 again, because this is not acceptable. eighter you find a solution to the problem untill then or we will play the match on our own server, I’ll send the server information + rcon to you (an another admin) and you can do what you want With it
[19.47.23] Morten Vollan: I have to go 21.30”

Vi i BX3 “känner” de flesta killarna ifrån Norse och vi hade inga problem med att spela matchen på deras server, utan antifusk. Kan inte tänka mig att någon spelare som är rankad top15 i Norge är dum nog att fuska med tanke på straffet och den dåliga publiciteten.

Hk0n postar ip:et i ts: <20:18:36> ”dsadas”: connect 46.166.136.150:20040; password pracc”
21.02 börjar mitt demo recordas och knivrundan avgörs. Slutligen vinner vi Mirage med 16-9.

Direkt efter matchen börjas veto inför karta nummer två, och kartan som spelas nu är Dust2. Här börjar Norse sända lite ”gliringar” till mig och säga att jag fuskade på Mirage och att jag aldrig varit något bra på CS:GO och att jag bör hålla mig till blogga, och jag kan väl hålla med dem om det 🙂
Slutligen vinner vi Dust2 också på övertid med 19-17 och jag har omkring 70+ frags över två kartor, vilket är inget jag brukar ha. Dem vill ha demo, jag skickar demo, dem tittar på demot och säger bara att jag fuskar pga jag aldrig varit en superstjärna på CS:GO.
Här kommer det största problemet för oss i BX3 som vann en helt fair match. zEVES från Norse startar en konflikt mot oss på grund av att vi inte spelade med antifusk, ÄVEN om det var hans ultimatum och hans idé att vi spelar på deras server utan något antifusk. Han gör en bedömning på att jag sitter och ”blodfuskar”, och hans argument är att jag aldrig varit bra på CS:GO.

server details
server details

zEVES approves that it was okey to play without anticheat
zEVES approves that it was okey to play without anticheat

Cromen approves that the game is ON and it counts
Cromen approves that the game is ON and it counts

zEVES says that Zyppe is cheating
zEVES says that Zyppe is cheating

zEVES says that Zyppe is cheating
zEVES says that Zyppe is cheating

zEVES says that Zyppe is cheating
zEVES says that Zyppe is cheating

zEVES says that Zyppe is cheating
zEVES says that Zyppe is cheating

Norse player "ztk" says that he thinks it is unfair that the game should be played again and that he wont play the game
Norse player ”ztk” says that he thinks it is unfair that the game should be played again and that he wont play the game

ippw to server TIME  "dsadas": connect 46.166.136.150:20040; password pracc”
ippw to server TIME <20:18:36> ”dsadas”: connect 46.166.136.150:20040; password pracc”

my-demo-starts-record 21:02
my-demo-starts-record 21:02

Conversation: neto and admin
[05.11.2016 20.05.21] Henrik Kristengård: Hello?
[05.11.2016 20.05.28] Alex: hello
[05.11.2016 20.06.14] Henrik Kristengård: We need a soloution for the match between us and Norse right now. I’m sick of waiting, this has been a long day. I will not sit here and wait.
[05.11.2016 20.07.58] Alex: There’s nothing I can do to hurry this up, for the moment we just have to wait while the web team look into it
[05.11.2016 20.15.25] Alex: We’re working on it, it should hopefully be available again soon
[05.11.2016 20.27.48] Alex: we’re good to go
[05.11.2016 20.27.53] Alex: what map did you veto for

Sniken som ”zEVES” är så meddelar han admin att vi inte spelat matchen på antifusk och han föreslår att matchen vi spelade bör annulleras. Admin på ESEA godkänner hans förfrågan. Matchen är idagsläget schemalagd till Tisdag 21.00.

Summering:
zEVES som har varit på två majors och är en legend i CS:GO Norge tror att jag(Zyppe) som bedriver ett företag baserat på CS:GO sitter och ”blodfuskar” mot dem. Argumentet är att jag aldrig varit något bra CS:GO. För mig är ett sånt här beteende helt oacceptabelt, zEVES säger det är okej att vi spelar matchen utan antifusk, han godkänner också att spela karta nummer två (även att han visste att ESEAs serverar fungerade igen), detta för att efter matchen utnyttja situationen eftersom hans lag förlorade matchen. zEVES som är grundare och delägare av Norse sänder signaler (iaf till mig) att det är okej att sitta och ljuga för att senare utnyttja alla situationen OM man får fördel. zEVES har i nuläget 3744 följare på twitter, alla hans följare bör veta VEM dem stöttar, zEVES behöver inte vara en CS:GO legend i Norge, han kan bli en råtta som tar till alla medel som möjliga för att få fördel, jag hoppas att både zEVES och hans lag tänker om i situationen och inte skämmer ut sig för hela världen. Spelas matchen kommer all respekt vara för evigt vara borta. Inte bara mot zEVES, utan mot Norse som organisation, spelarna i organisationen, cromen, cENTRYZ, becker och ztk. Det ända Norse bör göra är att lämna WO och visa respekt mot alla oss som spelar datorspelet Counter-Strike: Global Offensive. zEVES är en legend, men han kan bli en råtta, för all framtid.

Norse värderingar
Lämnas det inte walk over så sätts Norse värderingar på spel. Den 30:e september 2016, hade Gamer.no en längre intervju vad Norse mål är, ett av målen citerat från zEVES

” – Våre ambisjoner er rett og slett å sette en ny standard i Norge. Vi vil heve nivået og vise verden hva landet har å by på. Det å kunne leve av å spille og være et godt forbilde for den yngre generasjonen er så klart også viktig.”

Det är en bra start det här Morten Vollan.

Något som bör ifrågasättas är även ESEA´s admins, att ESEA kan ha så inkompetenta admins gör mig väldigt förvånad, eftersom det handlar om rätt så mycket pengar.

Mina demos: http://www94.zippyshare.com/v/s8lsnXQ2/file.html
Bracket: https://play.esea.net/?s=stem&stem_page=stem_schedule&stageid=6430
Gamer.no interview: http://www.gamer.no/artikler/e-sport-deadweight-far-okonomisk-stotte-til-a-satse-for-fullt-pa-counter-strike/230178

Samuel ”Zyppe” Martinsson

Posted Under
Okategoriserade

One thought on “Konflikt i Norska mästerskapsmatch mellan Norse vs BX3, Zyppe fuskanklagad

Comments are closed.