LBS Esport

Sponsorer:

LBS Kreativa Gymnasium vision är att vara den ledande talangfabriken inom svensk Esport – Hoppas du vill hänga på!

Våra skolor finns från Malmö i söder till Stockholm i norr, där esport erbjuds på tolv av våra 18 skolor. För närvarande har vi över 350 elever som studerar esport på LBS. Detta gör LBS till den största skolan inom esport i Sverige, vilket för dig som elev innebär stora möjligheter att utvecklas inom esport och samtidigt få nya vänner som delar ditt intresse.

ATT VARA ELEV PÅ LBS ESPORT
Som elev på LBS Esport får du i en dynamisk och kreativ miljö lära dig vad som krävs för att bli en professionell spelare. Du kommer att på skoltid få spela ditt valda datorspel med professionella coacher närvarande. Coacherna syfte är att ge dig skräddarsydda tips och guida dig för hur just du ska utvecklas och nå så långt som du bara kan. I dagsläget erbjuder LBS Esport expertis inom spelen Counter-Strike: Global Offensive, League of Legends, Overwatch och Dota2.

LBS Esports coacher arbetar utifrån en helhetssyn på dig som elev i syfte att utveckla dig till din fulla potential inom inte enbart din esport utan även inom områdena fysisk aktivitet, kost, mindset och återhämtning i en trygg och stimulerande miljö. Detta eftersom vår vision är att balans i livet är en viktig grundsten för att du som elev som ska kunna nå dina mål. När du som elev på LBS Esport tar studenten är förhoppningen att du har fått verktygen för ökad självkänsla och självförtroende, redo för de utmaningar som livet erbjuder. 

LBS Esport erbjuder även dig som elev följande aktiviteter i syfte att ge dig den där lilla extra stöttningen och coachningen.


Läsåret 2019/2020 läser ungefär 350 elever esport på LBS. Vi är där med den största esport skolan i Sverige – Vilket ger dig som elev möjligheter om för utveckling, eller om du vill hitta nya vänner. 

Just nu är våra coacher inriktade på spelen:

  • Counter-Strike: Global Offensive
  • League of Legends
  • Overwatch
  • Dota2

Esport Awards

Varje år anordnar LBS Kreativa Gymnasium LBS Media Awards samt LBS Music Awards. År 2020 är det äntligen dags för vårt första Esport Awards!
Esport Awards är en heldag där våra elever blir hyllade utifrån sina insatser under det gångna året. Utöver detta så händer final i LBS Esport League , föreläsningar, och happenings
ESA20 sker i Varberg Arena med en scenyta på 167kvm och över 300 sittplatser kommer eleverna få upplevelsen hur det är att spela en riktig final på scen. Finalmatcherna i LBS Esport League kommer att produceras på ett professionellt sätt, kommenteras av våra coacher och sändas via vår kanal på twitch.tv.

LBS Esport League


Under vårterminen 2020 sker först upplagan av LBS Esport League, ligan som avgör vilken LBS skola som är bäst på Esport. Tre stycken ligor skall spelas inom datorspelen Counter-Strike: Global Offensive, League of Legends och Overwatch. Ettan och tvåan i ligorna kommer spela final på scen i Varberg Arena under LBS Esport Awards

Kvällsträning

För att få reda på hur duktig man är sägs det att man behöver lägga ner tio tusen timmar på sin aktivitet. För träningen ska går framåt behövs mål, handlingsplan och tid – Därför har vi skapat kvällsträning.Under kvällsträningen samlas eleverna frivilligt för att öva med varandra under handledning av våra coacher. Syftet med träningarna är att skapa LBS-anda, att elever skall ha kul och träffa nya människor, men också ta hjälpa de elever som verkligen vill satsa stenhårt. 

Leauge of Legends – Jens Edvinsson

Counter-Strike: Global Offensive – Samuel Martinsson

Overwatch – Samuel Martinsson