Medans olofmeister är borta

background1

Efter sex turneringsvinster i rad så var fnatic rankade nummer 1 i världen, och det var ju förståligt. Den 8:e april skulle dock en hel sörja börja, en sörja som åter idag inte är återställd. Fnatic tappade sin 1:a placering och några månader senare fanns dem inte ens med på listan av dem 30 bästa lagen i världen. Den 8:e april gick Olofmeister ut officiellt och förklarade att han hade en handskada som gjorde att han inte kunde spela, och han var tvungen till rehabilitering under obestämd tid.

Fnatic annonserar i samma veva att dem tar in Niclas ”PlesseN” Plessen som ersättare för olofmeister.

Redan här gör fnatic sitt första misstag enligt mig, PlesseN var då en utan tvekan en kantig sten som inte hade en chans att lyckas. Vet ej om det var ett publicitets-knep för att han var under 18, eller om de faktiskt trodde på det själva. PlesseN hade ingen erfarenhet av strategi, kommunikation, samarbete på den absolut högsta nivån, han hade det faktiskt inte ens på semi-elit nivån och inte ens nivån under semi-elit. Det hela blir väl fiasko, eftersom de ställer in mer eller mindre alla LAN dem ska åka på.

Den 26:e april så annonseras PlesseN´s avgång. Denna gång blir det wenton som får chansen att fylla olofmeisters skor. Detta är ett bra drag enligt mig, wenton är en spelare som spelat på högsta nivån och förstår samarbete, kommunikation och strategi. Han skjuter hårt och kan göra en hel del plays. Han varken förväntades eller borde fyllt olofmeisters roll, det bara kan han inte, det fanns en anledning till olofmeister var bäst i världen 2015.

Olofmeister kan allt på spelet, han är en av världens bästa awpare, världens bästa rifles?(var då i alla fall), en av världens bästa lurkes, cluthes och även entryfraggers. Helt enkelt en komplett madfragger. Både wenton och PlesseN är enbart två rifles, wenton något mer rutinerad på rollerna och bättre i sin beslutsfattning. Fnatic med wenton i laget lyckades komma på 3:e plats i ESL Pro League efter en tight förlust mot G2. Vilket får ses som helt okej.

PlesseN höll inte måttet, det kan vi väl enas om, men han har alla chanser att lyckas i framtiden, han var en kantig sten, idag är han en oslipad diamant och det finns en anledning till varför fnatic startade ett Academy Team och det hela började med P……
wenton representerar idag fnatics A-lag tillsammans med olofmeister. Vad jag har sett än så länge tycker jag dem gör mer och mer framsteg för var dag som går och med tid så tror jag även att vi kommer få se fnatic högst upp på pallen igen, i mina kalkyleringar inom 6 månader.

Thats all folks

/Samuel ”Zyppe” Martinsson

Referenser:

http://www.hltv.org/ranking/teams/2016/april/5/ 1:a i världen
http://www.hltv.org/news/17501-plessen-steps-in-for-olofmeister
http://www.hltv.org/news/17654-wenton-to-join-fnatic
http://www.hltv.org/match/2302622-g2-fnatic-esl-pro-league-season-3-finals

2 thoughts on “Medans olofmeister är borta

  1. Korrekturläser du någonsin vad du skriver? Meningsuppbyggnad och grammatik på en högstadienivå samt flertal faktafel. Hoppas inte du försöker försörja dig på det här.

Comments are closed.