Nu kör vi!!!

Intervju med BLT/sydöstran
Intervju med BLT/sydöstran
Den 22 januari 2016 är en dag att minnas för mig, idag går jag in helhjärtat och ska försöka jobba med min största passion i livet, E-sport. Efter mycket förarbete, en föreläsning, tidningsintervju, radiointervju, många långa diskussioner, workshops, ekonomiarbete och mycket annat ska det äntligen bli dags att försöka göra det vars huvudsyftet va från början, och OM jag är taggad!
Inte nog med det i onsdags gick jag med i Norges största E-sport organisation BX3 och blev för första gången professionell CS:GO-spelare.
( http://fragbite.se/cs/news/38419/kalle-zyppe-gor-comeback-i-bx3 )

Idag går jag officiellt med mitt företag som jag startade i oktober. Företaget inriktar sig på utlärning till spelare och åskådare inom datorspelet Counter-Strike: Global Offensive samt föreläsning

En fråga som blir större och större är:

”Hur föräldrar hanterar barn/ungdomars datorspelande”

Det är väldigt många föräldrar som vet vilket spel sitt barn spelar, men det är oerhört fåtal som vet vad spelet faktiskt går ut på. Jag vill utbilda föräldrar så att de kan sätta sig och förstå en professionell CS:GO-match. Fåtal föräldrar förstår faktiskt att E-sport är en miljard industri där många jobb kommer att skapas i framtiden. Jag vill även ut och föreläsa om hur föräldrar kan engagera sig mer i sina barns datorspelande.

Jag vill också få föräldrar att försöka förstå att datorspel inte alltid behöver vara en dålig sak, det finns väldigt många fina ord som man har användning av i arbetslivet när man spelar datorspel, några nyckelord är driven, kreativ, problemlösning i grupp, samarbete, social kompetens och lära sig prata engelska. Dessa är nyckelord som egentligen står i alla jobbannonser. Tror ni att man får samma svar om man frågar en 15-åring som precis börjat spela CS:GO?

För mer info besök gärna min hemsida www.zyppe.se

/Samuel “Zyppe” Martinsson