Rotationer

Blogginlägg #6
Blogginlägg #6

Sammanfattningen av förra inlägget Kommunikation, är “Det är på grund av informationen du får i er kommunikation som du kan förutse flertal spel, du kan se framtiden eftersom du kan läsa av motståndarens beteendemönster”

Rotationer
För att hålla balans över kartan på Counter-Terrorist sidan så krävs det att spelare gör rotationer. Rotationer skapas när spelare dör, granater läggs eller när mapcontrol tas. Som jag beskrev i blogginlägget ”Spelet som CT” så handlar CT-spelet att ha ett så balanserat spel som möjligt för att kunna vara så många CTs på bombplatsen när Terroristerna attackerar. (om man inte väljer att köra retake)

Så när bör man göra en rotation?
Roterationer görs genom kommunikation, man bör göra en rotation när en spelade i det egna laget dör, har lågt hp, ”avslut” görs eller när Terroristerna tar över mapcontrol, det sistnämnda är det svåraste att göra någonting åt och det krävs hög CS:GO-kompetens för att kunna ”anti-strata” mapcontrol. Vi tar några exempel.

Standardpositioner och rotationer Mirage:
5vsX: En A-bombsite, En B-bombsite, En djungel, En catwalk och En stairs/connector
4vsX: En A-bombsite, En B-bombsite, En djungel och En Catwalk
3vsX: En A-bombsite, En B-bombsite och En djungel
2vsX: En A-bombsite och En B-bombsite

Detta är ett beteendemönster alla lag gör, beroende på hur många Terroristerna är levande så kan jag tycka dessa positioner är rätt eller fel, men det är så här CT-rotationerna ser ut om man någon i sitt egna lag dör. Jag föredrar själv att man spelar väldigt defensivt Om man har två stycken entrys, då behöver man inte kontrollera mapcontrol i mitten utan mer sätta upp crossfires så inte Terroristerna kan hitta en mot en-dueller utan att commita 100 procent till firefighten.
Ett annat alternativ för att skapa rotationer är Granater.

Beroende på hur många granater du ser så kan du förutse hur många personer som är i närheten(om dem inte lägger någon sjuk over powered smoke).

Exempel:
Smoke stairs, djungel och CT-spawn(ticket). Här får vi informationen att tre spelare är i T-slope, alltså bör man vara fyra stycken A om dessa tre smokes kommer (om man inte väljer att köra retake, och då bör man spara sina granater till retaken). Något som man bör vara vaksam över är att dem två sista Terroristerna smyger B-hus, därför bör den 5:e killen(som håller B) alltid lägga sin smoke i B-hus när dessa tre smokes kommer A, det innebär att B också är säkrat.
Det finns två alternativ när de tre smokesen läggs, han som håller catwalk kan utmana mitten tillsammans med killen i connector och ”cleara” mitten, annars bör han gå in ”ladderroom” och ta sig till djungel därifrån, detta är en snabb och smidig rotation(han bör alltså inte stå catwalk, eftersom traden kommer bli svår att få därigenom).

Lite flummigt inlägg kanske men det är bara att ösa frågor om det är något ni undrar över.

Next up: Roller!

/Samuel ”Zyppe” Martinsson