Spelet som Counter-Terrorist

blogginlägg1
För att summera det förra inlägget så är utmaningen för Terrorister att alltid attackera den svagaste bombsiten, gör man det tillsammans, så gör laget rätt beslut även om man förlorar rundan.

Spelet som Counter-Terrorist(CT)

Nu till CT-spelet, min favoritsida, den sida man egentligen kan gå helt vild om man har rätt spelare omkring sig. Nya lag har oftast svårt för att spela CT-sidor och det är många lag som fallerar på sina CT-sidor, dem vet helt enkelt inte hur man spelar som CT. Likadant som när man är Terrorist vet inte spelarna om dem har övertag eller är i underläge, spelare vet inte hur man gör för att komma i överläge, det största misstaget dem sämre lagen gör är att dem faller in i det bättre lagets spel och spelar deras spel, det vill man inte göra, gör man det är det mer eller mindre kört. Tittar man på dem bästa lagen i världen så är dem oftast väldigt stabila och dem ”ger” inte bort någonting, dem har oftast en plan med allt dem gör, dem förutser kommande spel och läser av motståndarnas beteendemönster till sin fördel.

Hur spelar man då?
Counter-Terroristernas utmaning är att hela tiden ha balans på kartan vid alla tidpunkter och situationer, på detta sätt så har man störst möjlighet att vinna rundan.

Exempel:
CT-sidan på Mirage: en window, en stairs, en catwalk, en A-site och en B-site. Detta är standardpositioner för CT och är ett beteendemönster alla lag använder sig av. Varför detta är standardpositioner är för att beteendemönstret för Terroristerna är en emot A, en mot B och tre mot mitten. Vanligtvis blir första firefighten i mitten, och beroende på hur kills, tradekills eller om alla överlever så finns det beteendemönster för detta som man kan utnyttja som Counter-Terrorist.
Det viktiga idag är att förstå, när man spelar som Counter-Terrorist, att hela tiden har balans i laget i alla situationer och täcker av alla positioner så man inte kan bli tajmad och skapa osäkerhet i laget.

Hur man kan utnyttja beteendemönstret kommer vid senare tillfälle, innan du kan lära dig detta måste du lära dig vad roterationer, kommunikation och mapcontrol betyder i spelet, och det sistnämnda kommer tas upp i nästa blogginlägg.

Samuel ”Zyppe” Martinsson