Cloud9 vs Astralis – Mirage, A-Execute.

Blogginlägget handlar om den femte rundan mellan Cloud9 vs Astralis i slutspelet i E-league 2017. Cloud9 gör ett tier2-avslut. Rundan går att antistrata på diverse olika sätt och därför är rundan en kalkylerad chansning att utföra rundan mot lag som spelar på den högre tiern.

Det Cloud9 gör väldigt bra är att dem utnyttjar sitt standardspelmönster och smokear top mitt och window. Det är fjärde rundan irad dem lägger de smoksen, även om det bara gått fem rundor.
Cloud9 vet att Astralis inte kommer ha fullt med granater (mollotovs, smokes och flashar) och väljer därför att köra ett A-avslut relativt fort. Avslutet är väldigt kalkylerat och genomtänk, till och med afterplant positionerna är pre-satta och retaken är mer eller mindre omöjlig för Astralis att vinna, detta enbart för att Cloud9 positionerar sig perfekt.
Hela rundan är ny och kreativ tack vare smoken Skadoodle lägger till stairs. Smoken öppnar upp dörrar för att få en enkel entrykill mot djungle och få en bra chans att få övertag i rundan. Det som jag är mest imponerad av i rundan är helheten, hur pass genomtänkt rundan är. Cloud9 har tänkt på alla parametrar som kan gå fel. Rörelsemönstret för spelarna när smokesen ligger, tajmingen på lurken (automatic), när tarik dör så fixar Stewie hans move, supporten från Skadoodle är perfekt och även om en kille kommer fram igenom smoken och dödar en i Cloud9 så är Skadoodle där och tradar i antiflash position. Även afterplant positionerna är uppsatta med två crossfires beroende på om Astralis gör retake från CT-Spawn eller djungel, vilket är perfektion. Troligtvis trejdar Cloud9 positivt. Grädden på moset är att Stewie springer runt mitten, så även om RUSH, automatic och Skadoodle dör så har man satt upp Stewie för drömläge att vinna rundan 1vs1, 1vs2 och till och med 1vs3.

Crossfires:

Tittar vi på radarn så ser vi att gla1ve har bestämt att Astralis ska antistrata mitten denna runda. Eftersom Astralis inte har tillräckligt mycket nades för att spela sitt standardspel och spela retake så tycker jag callet, att göra en kalkylerad satsning mot mitten är väldigt bra av gla1ve, dock så blir Astralis anti-stratade denna runda och Cloud9 lyckas få ett mentalt övertag. Skulle Cloud9 gått mitten skulle Astralis antagligen vunnit rundan. Något som också är värt att nämna är att Astralis faktiskt gör ett bra försök positioneringsmässigt att retaka, men Astralis har inte tillräckligt med granater.

Spelarna
Automatic: Smokar window sedan springer A-hus och lägger en perfekt molotov shadow(mollotoven tar hela shadow, även uppe på lådorna, vilket gör molotoven perfekt). Det automatic gör väldigt bra efter det är att han inväntar sina mates och är med och trada om någon i motståndarlaget spelar site/noobhörn. Efter att allt är clear hoppar han ner shadow och gömmer sig i sin afterplant position. Automatic spelar en Support/lurk-roll.

Stewie2k: Smokar top mitt och sedan springer och supportar tarik på det sätt han behöver för att få iväg de rätta granaterna. Det som Stewie2k gör efter det är otroligt svårt att göra, han lägger en perfekt popflash och hoppar över mot stairs och får peak mot jungle. Detta movet i kombination med smoken Skadoodle lägger håller väldig hög nivå. Efter det så springer Stewie2k ner slope och börjar springa runt mitten för att ”försäkra” att rundan vinns om hans mates inte klarar av att hålla av siten. Stewie2k har second-entry rollen.

Tarik: Väntar på Stewie2k och sedan smokar han ticket och mollotovar standard-lådan på site. Jag tror att tariks move är att pusha mot stairs för att försöka få en enkel kill i jungle, men gla1ve ser honom och dödar honom. Tarik har entrykill-rollen.

RUSH: Smokar jungle och mollotovar trelådor. Efter det spelar han också en entryroll tillsammans med tarik. När han märker att siten är clear sätter han en perfekt bombplant mot mitten. RUSH spelar Entry och är lagets bombcarry.

Skadoodle: Lägger en OverPowered smoke på Stairs som gör hela rundan väldigt innovativ och speciell. Efter det så spelar han en väldigt defensiv roll där han enbart supportar lagets entryfraggers och faller till sin afterplant position. Skadoodle spelar megasupport.

Anti-strat
Retake:
Möter man ett så pass bra lag som Astralis, så kommer dem kunna antistrata rundan genom att spela rundan retake, OM Astralis har tillräckligt med nades för att kunna utföra retaken.
Smoka slope när avslutet kommer:
Spela nära slope och smoka när avslutet kommer. Eftersom inte Cloud9 slänger en perfekt flash över så kommer man kunna spela smoken om detta avslutet kommer, detta kommer göra att dina mates får tid att rotera in mot site och hjälpa laget sätta upp crossfire och låsa rundan. Dock så kan dem justera det nästa gång och äga sönder dig.
Aggra in A-hus och döda/trada automatic:
Dör automatic så kommer inte avslutet fungera, CT kan få upp crossfire från jungle, shadow och ticket. Rätta alternativet för Cloud9 isåfall skulle vara att resetta rundan.

Om ni gillar det ni ser, se till att följa mig på sociala media.
Facebookhttps://www.facebook.com/ZyppeCSGO/
Twitter https://twitter.com/ZyppeCSGO
Youtube https://www.youtube.com/channel/UCbcig6tuYprs-z4Js8qc1PA
Twitch https://go.twitch.tv/officialzyppe

/Samuel ”Zyppe” Martinsson

#Zyppeacademy1