Föreläsning

Jag har fyra föreläsningar som man kan välja mellan, men beroende på behov så skräddarsyr jag föreläsningar efter just er efterfrågan.

Föräldrar

Hur påverkar E-sport våra barn/ungdomar? Vad kan vi som föräldrarna göra för att hjälpa barnen? E-sport är här för att stanna, genom den nya streaming-plattformen Twitch har de högst värderade företagen i världen fått en nytt sätt att nå ut till en träffsäker marknad. Barn, ungdomar och föräldrar kommer att påverkas av E-sport i framtiden, idag är skolans idoler E-sportprofiler, det är inte som förr i tiden, vi har nått en ny era och E-sport är här för att stanna. Föräldrarna kommer behöva acceptera att deras barn antagligen kommer påverkas av internet, datorspel och bekräftelsesökande. Men hur föräldrarna hantera situationen om dem inte ens vet vad sina barn håller på med? Föreläsningen kommer handla om åtgärder och hur viktigt det är att kommunicera med sina barn.

Ungdomar

Datorspel har gett mig mycket i livet, men det har även varit många motgångar. Dagens teknik ger oss oerhörda bekräftelse behov som man kan uppnå via facebook, instagram, twitter och också genom datorspel. Jag har alltid känt mig trygg och respekterad framför datorn och i verkliga livet men det är många som känner att den enda säkra platsen i världen är just framför datorn, och en sådan värld vill vi inte skapa, vi vill att alla ska vara lyckliga. I denna föreläsning kommer jag berätta hur det va för mig att växa upp som gamer, att vara datorspelsnamet Zyppe mer än att vara mig själv, Samuel Martinsson. Hur datorspel har påverkat mig och byggt upp den personen jag är idag.

Vad är Counter-Strike:Global Offensive, är det bara ett datorspel?

Är Counter-Strike: Global Offensive bara ett datorspel? För mig är det mer än bara ett datorspel, enligt mig är datorspel något som stimulerar hjärnan. Man lär sig växa upp, man lär sig ta hand om sig själv och man lär sig ta ansvar. Frågar man ett barn om vad CS:GO handlar om kommer man antagligen få svaret ”man dödar folk”, för mig tog det 8 år innan jag förstod vad spelet faktiskt gick ut på och jag kan lova er att spelet inte handlar om att döda.
Arbetar man rätt inom CS:GO så kan man egentligen hitta nyckelorden, engagerad, driftig, kreativ, gillar problemlösningar, dessa ord sammanfattar de flesta jobbannonser idag. Denna föreläsning kommer handla om positiva samt negativa aspekter i CS:GO. Datorspel behöver inte alltid vara någonting dåligt.

E-Sportens betydelse i framtiden

Vi lever i ett mer och mer tekniskt samhälle, man ser nästan varje barn växa upp med en dator, TV-spel, smartphone och surfplatta. e-Sporten har på senare år blivit oerhört stort eftersom streaming-tjänster blivit väldigt lättåtkomliga. Förra året var det över 200 miljoner som tittade eller spelade E-sport. Finalen i League of Legends spelades i Mercedes-Benz Arena i Berlin där 17 000 biljetter såldes slut på 6 minuter. Dota2 hade årets största prissumma på hela 170 miljoner kronor delades ut över en vecka, vinnarna tog hem runt 65 miljoner kronor och den yngsta i laget va 16 år gammal. Counter-strike: Global Offensive hade 1 miljon spelare i december 2013, december 2015 var det över 10 miljoner unika spelare, alltså en ökning med över 300% per år. Tack vare streamingtjänsten är E-sport här för att stanna. Föreläsningen kommer handla om mycket statistik för att förmedla att E-sport faktiskt är större än NHL och NBA rent åskådarmässigt.