Från en liten snorunge till bäst i världen: Olofmeister

http://fragbite.se/cs/gallery/543/sm-kval-stockholm-1/image/33070
http://fragbite.se/cs/gallery/543/sm-kval-stockholm-1/image/33070
olofm hoppade in i a2g under SM-kvalet. Bildkälla: www.fragbite.com

Från en liten snorunge till bäst i världen: Olofmeister

Olofmeister eller olofm blev i onsdags utsedd till världens bästa Counter-Strike: Global Offensive spelare enligt hltv.org, världens största CS:GO-site. Detta fick mig att tänka efter lite, vad faktiskt olofmeister har gjort, han började spela cs 1.6 under tiden jag var aktiv och han var egentligen alltid ranken under mig. Jag och olofmeister har varit på ett lan tillsammans, detta var ett kval till Dreamhack Summer 2009, jag var endast uppe över helgen eftersom jag skulle gå fotbollslandskamp mellan Sverige och Danmark, tyvärr förlorade Sverige matchen men jag, olofmeister, RELIFE, pb och malaria vann i alla fall lanet och detta var egentligen emot alla odds. Det skedde även en kul incident efter lanet men det är väl glömt i dagens läge, eller vad säger du floreNz? 😉

I alla fall jag har aldrig respekterat olofmeister, jag har aldrig sett honom som en duktig cs-spelare, han har alltid varit den dryge, oseriöse, hjärnlöse-spelaren som gjort precis som han själv alltid har velat, han förstod aldrig att CS är ett lagspel, han körde på sitt så att säga. Jag har egentligen varit iväg från cs-scenen mellan 2011-2015 men det har funnits några matcher som jag har tittat på, det finns några matcher som jag kommer ihåg och vissa sekvenser mer än andra, jag kommer särskilt ihåg när jag tittade på två matcher med LGB-eSport vs fnatic och LGB-eSport vs Virtus pro och jag kommer ihåg matcherna på grund av att jag satt o skrattade åt LGB på grund av att dem var så oerhört dåliga spelmässigt, dem gjorde misstag efter misstag, men dem lyckades faktiskt vinna rundor och matchen ändå. Spelarna i laget visste inte hur man skulle göra en retake 2vs2 att den ena skulle hålla en vinkel åt den andra utan dem sprang på samtidigt och tittade precis på samma ställe. LGB lyckades komma på en tredje plats på ESL Katowitce 2014, vilket självklart är oerhört imponerande, särskilt när dem inte ens kan basic-CS, men panga, det kunde dem göra! I en intervju med Taz från Virtus Pro efter matchen han sa att LGB var det laget som var svårast att pracca mot, och detta även om LGB-killarna inte ens kunde basic-CS.
Allt jag såg under ESL Katowice 2014 fick mig att minnas tillbaka på hur olof var som cs 1.6-spelare, en medioker och oseriös spelare, som jag aldrig trodde skulle vinna någonting. Även om dem slog bra lag, så vann dem inte turneringen.

Den 30 Juni 2014 gick olofmeister och krimz med i fnatic tillsammans med pronax, JW och flusha.
Enligt mig är Fnatic olofmeisters första riktigt seriösa satsning i CS, innan dess har han inte lyssnat och inte tagit åt sig kritik som givits. Enligt mig var det pronax som släppte ut djuret olofmeister, det var pronax som lärde han hur viktigt kommunikationen är på högsta nivån, hur viktigt det är att man kör laget framför jaget och det var pronax som tog Olofs taktiska sinne till nivå han aldrig befunnit sig på. Den arroganta, oseriösa snorungen som jag en gång spelade med är nu bäst i världen, han har pronax att tacka men han skulle ALDRIG kunna göra det utan sin egna vilja och smarthet så han ska även tacka sig själv.
Sedan Olofmeister gick med fnatic har han trettiofem första placeringar på ett och ett halvt år. Det tog runt 1 månad innan laget blev världens bästa lag genom alla tider.
Onsdagen den 20:e Januari 2016 blev Olofmeister utsedd till världens bästa CS:GO-spelare. Detta är en ny olofmeister, en olofmeister som jag inte känner. Jag har tittat på hans stream ett flertal gånger, och det enda han bryr sig om är att vinna, han bryr sig inte om sina frags speciellt mycket, han hjälper laget, han ger taktiska råd, han hjälper spelare att utvecklas, detta är en olofmeister jag inte känner, men jag gillar honom, jag respekterar honom och jag tycker att han är en av världens bästa spelare.

Du var en liten snorunge, nu är du bäst i världen.

Samuel ”Zyppe” Martinsson

Referenser:
http://www.hltv.org/news/16863-top-20-players-of-2015-olofmeister-1
http://fragbite.se/cs/news/15469/endast-tre-lag-dok-upp-pa-dh-kvalet-aquintra-vinner

http://www.hltv.org/news/12713-krimz-and-olofm-join-fnatic
http://wiki.teamliquid.net/counterstrike/Fnatic/Results

One thought on “Från en liten snorunge till bäst i världen: Olofmeister

Comments are closed.