Inriktning: Talang eller Event

Är spel och E-sport det du verkligen brinner för?
Drömmer du om en karriär antingen som proffs-spelare eller som arrangör inom E-sport-event? Då är LBS E-sport utbildningen för dig.

Utformningen av utbildningen ger dig en helt unik möjlighet att välja var inom E-sporten du vill jobba. Om spelandet i sig är ditt fokus väljer du vår fördjupning ”talang”. Är du mer intresserad av att jobba med allt som finns kring spelandet som eventarrangör, projektledare, eventbyggare, marknadsförare eller med medier är fördjupningen ”event” ditt givna val. 

Som grund för utbildningen ligger samarbeten med de tyngsta inom E-sport i Sverige. Det ger er elever unika möjligheter att testa era kunskaper mot den absoluta eliten, våra coacher eller Dreamhack och all deras expertis. Självklart samverkar vi också med Sverok, Sveriges största ungdomsförbund och deras arbete kring ”code of conduct”.  E-sport ska för oss på LBS symbolisera sunt utövande, jämställdhet, schyssta värderingar och engagemang.Utövandet av e-sport kräver uthållighet, god fysisk och psykisk kondition samt laganda.

Talang: 
På fördjupningen ”talang” testar vi fram din unika spelarprofil och kopplar till ett personligt träningsprogram. Programmet bygger på fysisk och mental träning för ett sunt utövande. Kunniga coacher med stöd av e-sports profiler i Sverige guidar dig genom utbildningen för att maximalt utveckla både dina talanger och svagheter. Vi utvärderar och anpassar träningsprogrammen regelbundet, allt för att göra dig till den bästa spelaren du kan bli.

Event: 
På fördjupningen ”event” utnyttjar du LBS tunga erfarenhet och kunskap inom event, marknadsföring, företagande, streaming, kreativt problemlösande, medier och mycket mer. Allt detta genomförs i ett nära samarbete med Dreamhack och Sverok där du får testa dina kunskaper på riktigt vilket gör dig till en vass eventarrangör med specialkunskap om just E-sport. Båda fördjupningarna innehåller mycket spelträning samt fysisk och mental träning men också direkt kunskap om en spelares behov, spelens upplägg och innehåll. Matcher och turneringar är en hörnsten oavsett om du ska bli talang eller jobba med E-sportsrelaterade event. Samtidigt får du en högskoleförberedande utbildning som ger dig många andra valmöjligheter att studera vidare.

OM ANSÖKAN

SÅ SÖKER DU

Du ansöker via webben för gymnasieantagning i din kommun. Om du går i grundskolan, kommer du att få ett lösenord hemskickat. När du ansöker, behöver du en sökkod. Du hittar sökkoderna på varje programsida i katalogen. Sista ansökningsdag är olika beroende på vilken kommun du bor i, men vanligast är 1 februari. Kolla med din studie- och yrkesvägledare om du är osäker.

Sökord: ESEST

Kursplan

GymnasiegemensammaÅk 1Åk 2Åk 3
Engelska 5100
Engelska 6100
Idrott och hälsa 15050
Historia 1b100
Historia 2b – kultur100
Matematik 1b100
Naturkunskap 1b100
Religionskunskap 150
Samhällskunskap 1b100
Svenska 1 (alt. svenska som andraspråk)100
Svenska 2 (alt. svenska som andraspråk)100
Svenska 3 (alt. svenska som andraspråk)100
ProgramgemensammaÅk 1Åk 2Åk 3
Estetisk kommunikation 1100
Konstarterna och samhället50
InriktningÅk 1Åk 2Åk 3
Digitalt skapande 1100
Medieproduktion 1100
Medieproduktion 2100
Medier, samhälle och kommunikation100
Programfördjupning GemensamÅk 1Åk 2Åk 3
Träningslära 1100
Entreprenörskap 100
Ljudproduktion 1100
Film- och TV-produktion 1100
Programfördjupning TALANGÅk 1Åk 2Åk 3
Träningslära 2100
Programfördjupning – EventÅk 1Åk 2Åk 3
Entreprenörskap och företagande100
Individuellt val EVENT. Välj totalt 200 p.Åk 1Åk 2Åk 3
Matematik 2b
Matematik 3b
Naturkunskap 2
Idrott och hälsa 2
Engelska 7
*Digitalt skapande 2
*Bildteori
*Medier, samhälle och kommunikation 2
Individuellt val TALANG. Välj totalt 200p.Åk 1Åk 2Åk 3
Idrott och hälsa specialisering 1100
Idrott och hälsa specialisering 2100
GymnasiearbeteÅk 1Åk 2Åk 3
Gymnasiearbete100
Summa:850850900