Spelet som Terrorist

blogginlägg1

Att spela Counter-Strike som Terrorist mot bra spelare är vanligtvis svårare än att spela som Counter-Terrorist. Om man däremot möter sämre spelare än sig själv så är det oftast enklare att spela Terrorist, detta eftersom man enbart behöver fokusera på sig själv. Det är när man ser någon spela som Terrorist man ser om spelaren är duktig, relativt okej eller totalt värdelös. Enligt mig finns det ungefär ett 20-tal spelare i Sverige som är duktiga, resten ligger ungefär på samma nivå, jag har relativt bra koll på semieliten och skulle faktiskt säga att dem som är rankade mellan 25-1000 i Sverige har exakt samma chanser att lyckas i ett elitlag. Jag ser lika stor potential i Fnatic Academy som i Archangels som i DenD som i YZN´s nya lag. Alla har egentligen ”aimet” för att representera ett topplag, men dem kan inte hur man tänker Basic-CS. Kan du inte grunderna i spelet så kommer du aldrig lyckas, KennyS var världens mest skillade spelare när han fick lämna VeryGames för att han inte kunde grunderna i spelet.

Egentligen är det bara att gratulera er som har spelat mycket eftersom ni alla har ungefär samma chanser att lyckas nå toppen om ni läser min blogg. För i denna bloggen kommer jag lära ut hur Basic-CS spelas. Och jag ska väl inte säga att det är det roligaste sättet att spela, men det är det mest effektiva sättet att vinna.

Det första ni behöver lära er är att Spelet som Terrorist handlar om att alltid attackera den svagaste bombsiten. Vare sig det är 5vs5, 5vs4, 5vs3, 4vs2 eller 2vs3 så skall ni alltid ha i huvudet, Hur attackerar vi den svagaste bombsiten? Finns det granater vi kan utnyttja för att få en fördel? Finns det granater kvar vi kan utnyttja för att lura motståndarna att göra en rotation? Finns det något mönster vi kan utnyttja för att enklare få en mot en dueller? Det är klart det finns.

Förstår ni inte själva när ni är i överläge eller underläge så kommer ni aldrig att lyckas, och nej, du behöver inte vara i överläge för du är 5vs4.

Det viktigaste när man spelar som Terrorist är att man gör rätt beslut och att anfaller den svagaste bombsiten, gör ni det så tar ni rätt beslut även om ni förlorar rundan. Eftersom på detta sätt så kommer ni har största möjliga chans att vinna rundan. En parallell kan vara att i poker få AA och gå ALL-IN, men förlorar ändå mot JJ, går du ALL-IN preflop med AA, så kommer du vinna i längden eftersom det är den bästa handen, men du vinner inte alla gånger.

Mer information om hur, mapcontrol, över- och underläge fungerar kommer så småningom.

Nästa avsnitt: Spelet som Counter-Terrorist

/Samuel ”Zyppe” Martinsson