Vad är Counter-Strike: Global Offensive?

Blogginlägg #1
Blogginlägg #1

Jag gick precis in på Blocket Jobb, första annonsen jag klickade in på var kundtjänstmedarbetare till tretti.se. Jag har egentligen inte en aning om vad detta är för något företag alls, det som jag tyckte var intressant var hur formuleringen till personen de sökte var byggd.

Det står bland annat om du är en effektiv, utåtriktad person som gillar att sprida glädje och har telefonen i högsta hugg då är detta jobbet för dig. Kanske inget drömjobb men jag tycker nog det är ett bra första jobb, för att kanske prova på något.

Jaha, varför skriver jag detta, vad har jobb med CS:GO att göra?

När jag läser denna annons så ser jag ord som effektiv, utåtriktad, språk, samarbete, glädje och kommunikation. Dessa ord sammansatt blir för mig CS:GO(skulle även plussa på några ord till).
Egentligen när du spelar CS:GO så använder du dessa begrepp, när du tränar aim så är du utåtriktad, när du spelar MM med ryssar så övar du din engelska, och om ni ska ni vinna matchen så krävs oftast någon typ av samarbete och att det kommuniceras inom laget. Är du en ingame-leader som gillar ansvar så märker man att väldigt många parametrar passar in i chefs-roller inom jobbsektorn.

Vill du någonsin bli bra på någonting i hela världen (E-sport, jobb, idrott, musik) så kommer det att krävas att du är utåtriktad, bra på att samarbeta och är bra på att kommunicera.

Enligt min marknadsundersökning var majoriteten som spelade CS:GO 16-19 år(hela 54,6%) och det är väl åldern man söker sitt första jobb. Enligt mig så är ett datorspel början på ett arbetsliv(om man nu spelar någorlunda seriöst).

Så nästa gång era föräldrar frågar er vad ni gör framför dator, så säg gärna att ni gör matematik, håller på med problemlösning, övar ert språk, du lär dig att samarbeta, sprider glädje och har kul. Allt detta gör ni undermedvetet när ni spelar datorspel.

Detta var mitt första blogginlägg inom Zyppe Academy. Denna blogg skapas för att sprida kunskap om Counter-Strike: Global Offensive.

Följ mig på sociala medier för att få alla inlägg i ditt flöde.

#Zyppe #ZyppeAcademy #ZyppeAcademyB1 #CSGO #Blogg

Referens:
https://jobb.blocket.se/ledigt-jobb-i-haninge/Tretti-se/Kundtjänstmedarbetare-till-Tretti-se/1369753?fl=1&o=0